top of page

LÅT KUNDERNA CIRKULERA KLÄDER MOT RABATT PÅ PADEL, TENNIS OCH GOLF!

Anslut er idag och ta del av både nöjda och återkommande kunder!

Som padel-, tennis-, golf- eller annan anläggning ansluten till MATCHI kan ni nu aktivera tjänsten Raizemore. Med Raizemore kan era befintliga såväl som nya kunder enkelt lämna in kläder de har hemma i  utbyte mot rabatt när de bokar banor hos er.


Fler återkommande kunder

Se till att fler spelare vill spela mer hos just er! Med Raizemore får ni nöjda kunder som återkommer och bokar fler banor. Ni rabatterar inte ner era priser eftersom spelaren behöver göra en motprestation och rabatten är deras ersättning (för inlämning av kläder). Ju fler som lämnar in sina kläder - desto fler som spelar mer padel.
 

Vad kostar det?

Affärsupplägget är enkelt. Vi hanterar allt och alla kostnader kopplade till vår tjänst för cirkulering av varor, vi tjänar våra pengar när vi säljer kläderna. Ni står för värdecheckarna/rabatten. Inga fasta avgifter. Helt prestationsbaserad modell.

VILL NI KOMMA IGÅNG?

Kontakta Tobias Carleke så hjälper han er gärna.

VANLIGA FRÅGOR

OCH SVAR

 • Kan jag lägga in en bild, video eller gif?
  Ja. Följ de här stegen för att lägga till media: Gå in i appens inställningar Klicka på Hantera frågor Skapa eller välj den fråga du vill lägga media till När du redigerar ditt svar, klicka på video-, bild- eller gif-ikonen Lägg till media från ditt bibliotek och spara
 • Hur lägger jag till nya frågor och svar?
  Följ de här stegen: Klicka på 'Hantera frågor' Från översikten klickar du på 'Lägg till ny' och väljer 'Fråga och svar' Tilldela varje ny fråga en kategori Spara och publicera Du kan alltid redigera dina frågor och svar, ändra ordning på dem och välja andra kategorier.
 • Hur fungerar det?
  Efter att vi kurerat fram de varor som ni önskar sälja skickas varorna till ert lager. Detta gör det möjligt för er att sälja secondhand precis som ni gör med era vanliga varor och upplevelsen för era kunder blir precis lika bra. Varje vara som får premium-status (topp-skick) kan ni följa i vårt ordersystem så fort de registrerats. Ni kan därför redan i förväg skapa artiklar i ert system – antingen manuellt eller automatiskt via vår API-koppling till er. Vi tar även produktbilder som ni direkt kan använda på er egen site. Vi analyserar även kontinuerligt alla varor som cirkuleras och rapporterar avvikelser och trender.
 • Kostar det något?
  Det är helt kostnadsfritt att använda Raizemore. Du lämnar in dina varor om och när du själv vill. När dina varor mottagits och kontrollerats av någon av våra secondhand-partners får du en värdekod att använda hos handlaren som du valt.
 • Behöver jag vänta tills varan jag lämnat in blir såld?
  Nej! Fördelen med Raizemore är att du som användare får din ersättning så fort du skickat in varorna och dessa godkänts av en av våra logistik- eller secondhand-partners. Du behöver alltså aldrig vänta på att varorna du skickar in blir sålda. Du får din ersättning i form av värdecheck hos den handlare som du valt.
 • Varför ska jag lämna in varor jag inte använder?
  För fysiska produkter är oftast den enskilt största belastningen på jordens resurser när varan produceras. Att varor används effektivt genom hela sin livscykel är därför avgörande för en mer hållbar framtid. Raizemore gör det enkelt för dig att cirkulera varor så att de fortsätter användas om och om igen.
 • Hur fungerar det?
  Registrera dig med din mailadress via en inbjudningslänk från en av våra partners för att aktivera ditt Raizemore-konto. Du kan kostnadsfritt boka inlämning av dina varor och får i förväg veta exakt hur mycket du kommer att få i form av värdecheckar hos de partners du är registrerad hos.
 • Vilka varor kan du lämna in?
  Varje butik avgör vilka varumärken och varugruppen som kan cirkuleras. Vanligtvis kan du välja bland över 100 varumärken inom kläder, skor och väskor. Ladda upp dina varor genom att ta bild, välja varumärke och varugrupp så ser direkt hur mycket du får för varan om du väljer att lämna in den.
 • Behöver man lämna in sina varor om man registrerar sig?
  Du väljer själv om och när du vill lämna in något och det är helt kostnadsfritt för dig som privatkund.
 • Vad händer med mina varor som jag väljer att lämna in?
  Varor som du väljer att lämna in ska vara i säljbart skick och kommer att säljas vidare via secondhand-butiker som vi samarbetar med. Istället för att ta del av vinsten från försäljningen får du som lämnar in en värdecheck hos handlaren du valt. Du slipper allt det krångliga och får dessutom din värdecheck så fort dina varor mottagits. För varor som inte är i säljbart skick erhålls ingen värdecheck och varan skickas till välgörenhet (eller materialåtervinning) – inga varor skickas tillbaka. Vårt nätverk av second hand-partners säkerställer att dina varor hamnar på rätt ställe för att maximera dess livslängd.
 • Hur fungerar det?
  Efter att vi kurerat fram de varor som ni önskar sälja skickas varorna till ert lager. Detta gör det möjligt för er att sälja secondhand precis som ni gör med era vanliga varor och upplevelsen för era kunder blir precis lika bra. Varje vara som får premium-status (topp-skick) kan ni följa i vårt ordersystem så fort de registrerats. Ni kan därför redan i förväg skapa artiklar i ert system – antingen manuellt eller automatiskt via vår API-koppling till er. Vi tar även produktbilder som ni direkt kan använda på er egen site. Vi analyserar även kontinuerligt alla varor som cirkuleras och rapporterar avvikelser och trender.
 • Hur kan vi som e-handlare komma igång?
  Raizemore integrerar med er e-handelsplattform vilket möjliggör inläsning av all data för att tjänsten ska fungera. Ni får ett företagslogin som ni fyller i innan vi startar. Vi börjar med att testa den tekniska kopplingen mot er och om allt fungerar som det ska så går vi live med tjänsten. Ni kommunicerar till era kunder att cirkulera varor som de köpt via er men inte längre använder. Vi tar in varorna på vårt lager där dessa kontrolleras och graderas. Varor som ni själv vill sälja skickas till er och resterande säljer vi via olika secondhand-kanaler.
 • Vad ingår i hållbarhetsrapporteringen?
  Allt som flödar igenom Raizemore är spårbart. Detta är grunden i allt hållbarhetsarbete och möjliggör att i detalj räkna ut miljöbesparingen för varje enskild artikel (vad vi vet är vi ensamma om detta). Hållbarhetsrapporten skickas till er månadsvis och innehåller även statistik om antal varor som cirkulerats, vilka kategorier som presterar bäst samt skick på alla inlämnade varor. Vi har även ett nära samarbete med Sveriges ledande miljöexperter som granskat vår Hållbarhetsrapport. Har ni frågor om vår hållbarhetsrapport eller undrar mer övergripande om ert hållbarhetsarbete bokar vi gärna ett möte.
 • Är det lönsamt att som e-handlare börja sälja secondhand?
  Ja det är knäckfrågan ☺ Att som e-handlare själv utveckla en egen teknisk lösning med logistikhantering och support kostar en hel del och innebär en risk. Dessutom är skicket på varorna som kunderna skickar in en stor utmaning. Raizemore är en helhetslösning som sköter alla delar av kedjan. Då vi redan har en effektiv lösning för att ta in, sortera, gradera och hantera secondhandvaror så kan vi se till att vi endast kurerar fram ”lönsamma” varor till er secondhand-försäljning och resterande varor ser vi till att sälja via andra kanaler. Ni kan anpassa skick och varugrupper efter era behov.
 • Vad får era kunder för att de lämnar in varor?
  Ni som e-handlare bjuder era kunder på värdecheckar för inlämnade varor. Ni får själv bestämma nivån på ersättningen. Raizemore har automatisk inläsning och distribution av koderna så att kunden får tillgång till koden så fort varan är inlämnad och godkänd av en logistik/secondhand-partner (kunden behöver inte vänta på att varan blir såld). Varor som ej är i säljbart skick skickas till välgörenhet.
 • Månadsrapport
  Varje månad får ni som e-handlare en hållbarhetsrapport med både statistik om antal inlämningar, artiklar, varukategorier och givetvis den totala miljöbesparingen. Våra miljöberäkningar utgår från den senaste forskningen och välkända rapporter där referenser alltid ingår så att samtliga beräkningar kan verifieras. Kontakta oss så skickar vi en exempelrapport till er.
 • Hur fungerar Raizemore?
  Raizemore är en teknisk plattform dit vi kopplar e-handlare, logistikpartners och olika secondhand-aktörer. Raizemore integrerar med er e-handelsplattform och kan därmed läsa in produkt- och orderhistorik samt per automatik distribuera era värdekoder.
 • Kundsupport
  Raizemore erbjuder kundsupport till alla som använder webbtjänsten för inlämning av varor. Ni som e-handlare kan alltid hänvisa era kunder till vår support vid frågor eller synpunkter.
 • Logistik & transport
  Till Raizemore’s webbtjänst har en rad olika logistik- och secondhandpartners anslutit sig som ser till att era kunder kan lämna in sina varor på enklast möjliga sätt. Varken kunden eller ni som e-handlare behöver betala något rörande logistik och transport. Hela lösningen och kostnaden står Raizemore och våra partners för.
 • Integration med er e-handelsplattform
  Raizemore integrerar med olika e-handelsplattformar för inläsning av produkt- och orderdata så att tjänsten kan fungera korrekt. Har vi ännu inte integrerat med er plattform? Kontakta oss så ska vi se till att göra det – helt kostnadsfritt för er givetvis.
 • Hur lämnar era kunder in sina varor?
  När era kunder vill lämna in varor så kopplar Raizemore ihop inlämningsbokningen med rätt secondhand-aktör. Vid inlämning av kläder skickas en påse till kunden som lämnas in på närmaste postombud. För större varor, som möbler, hämtas varorna av en logistik/secondhand-aktör som arbetar med just möbler. Ni som e-handlare behöver aldrig tänka på eller hantera någon logistik.

VAD SÄGER RAIZEMORES ANVÄNDARE OM TJÄNSTEN?

2024-01-19

Allt funkade perfekt! Från min digitala bokning till inlämning av påsen med skannad adresslapp hos postombudet. Jag är imponerad.

2023-01-11

Jättebra ! Snabb och trevlig feedback även på mejl:-)!

2023-09-28

Mycket enkelt!

2023-08-02

Superenkelt! Önskar det skulle gälla alla kläder man köpt.... oavsett i vilken butik!

2023-07-07

Snabb hantering och snabbt utskick av värdecheckar.

2023-07-07

Super bra!! Att jag inte visste om det här tidigare :)

2023-02-12

Men - ngn påse fick jag inte hemskickad, däremot en QR-kod per mail, så det funkade ju finemang ändå. Tycker också att det räcker, för att minska byråkratin och hantering...

2023-07-05

Fungerade mycket bra!

2023-10-04

Hur lätt som helst.

2022-10-08

Fungerar jättebra, smidigt och lätt. Bra att man kan lämna in kläder och dessutom få tillbaka någon krona som man kan handla för.

0 st (0%)

1 stjärnor

0 st (0%)

2 stjärnor

1 st (1,8%)

3 stjärnor

9 st (16,4%)

4 stjärnor

45 st (81,8%)

5 stjärnor

Baserat på 55 omdömen

4,8 av 5

Snittbetyg

bottom of page