top of page

TJÄNA PENGAR TILL DIN FÖRENING

Genom att bjuda in familj, släkt, vänner och grannar till att börja göra miljösnälla saker med oss så tjänar föreningen en peng varje gång en medlem använder en deal eller rabatt. Det är superenkelt att bjuda in till Raizemore och roligt att komma igång med att samla poäng. 

Gör en bra grej för miljön varje dag och bli belönad

Har du frågor och funderingar? Boka ett möte med oss för mer information här:

Nu kan din förening tjäna pengar på en enkelt och miljövänligt sätt!

Hos Raizemore samlar man poäng genom att göra små och enkla bra saker för miljön t.ex en så enkel uppgift som att cykla till jobbet, lära sig något nytt om miljön eller klimatet, lämnar in kläder eller bjuder in en vän. Poängen kan sedan omvandlas till rabatter hos någon av våra partners. 

 

Bra för miljön, plånboken och nu även för din förening!

Raizemore är en digital tjänst som gör det enkelt för alla att vara mer miljösnälla.

Så här enkelt kommer er förening igång

1. Registrera dig som kontaktperson för din förening.

2. Bjud in alla ni känner genom att dela länken som vi tillhandahåller.
2. När medlemmar, föräldrar, släktingar, grannar m.fl använder tjänsten tjänar ni pengar!
3. Ingen administration för er! Och framförallt så behöver ni inte sälja något själva.

Kom igång!

Registrera dig som kontaktperson här: 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

 • Kostar det något att använda Raizemore?
  Nej, det är kostnadsfritt för privatpersoner att använda tjänsten.
 • Hur fungerar Raizemore?
  Du samlar poäng varje gång du säljer eller handlar via någon utav våra utvalda butiker. Vi letar dessutom kontinuerligt efter rabatter och erbjudanden så att du kan köpa mer hållbara produkter till bra priser. Det är både enkelt och du blir belönad.
 • Hur skapar jag ett konto?
  Klicka på ”Registrera”, fyll i din epost och du är snart igång. Att skapa ett konto på Raizemore är kostnadsfritt för alla privatpersoner.
 • Vad är Raizemore?
  Raizemore är en tjänst som belönar dig för att handla mer hållbart eller sälja dina saker via secondhand. Vi har därför samlat ett stort utbud av butiker som säljer mer hållbara produkter, olika tjänster och populära secondhand-butiker. Det ska löna sig att göra mer hållbara val.
 • Vilka är fördelarna med att använda Raizemore?
  Det ska löna sig att välja hållbart… Nöjda användare: Kundbetyg 4,8 av 5. Belöningar för att sälja och köpa secondhand. Belöningar för att handla via våra utvalda butiker och tjänster. Bättre för miljön, hälsan och din plånbok. Samla poäng och lås upp erbjudanden. Supertrevlig kundtjänst ifall du har någon fråga
 • Hur kontaktar jag kundtjänst?
  Gå in på Kontakt oss eller skicka ett mail till info@raizemore.com
 • Vilka typer av butiker och tjänster är utvalda av Raizemore?
  Vi har valt ut butiker och tjänster som erbjuder högkvalitativa produkter, mer hållbar tillverkning, kända premium-varumärken, ekologiska produkter och produkter som är bra för hälsan. Saknar du något i utbudet? Skicka ett mail till info@raizemore.com
 • Hur skapar jag ett konto?
  Att skapa ett konto på Raizemore är kostnadsfritt för alla privatpersoner. Klicka på knappen "Registrera dig" och följ anvisningarna så är du snart igång.
 • Hur bjuder jag in en vän till Raizemore?
  För att bjuda in en vän till Raizemore, följ dessa steg: Logga in på ditt Raizemore-konto. Gå till sektionen "Bjud in en vän" som du hittar i din kontomeny. Ange din väns e-postadress i inbjudningsfältet och skicka inbjudan. När din vän registrerar sig via den länk du skickade och börjar använda Raizemore, får både du och din vän extra poäng som tack för rekommendationen. Genom att bjuda in vänner kan du hjälpa dem att också tjäna poäng och belöningar samtidigt som ni båda bidrar till mer hållbara köp- och säljvanor.
 • Vad är fördelarna med att använda Raizemore?
  Fördelarna är många, här kommer några stycken: Kundbetyg 4,8 av 5. Belöningar för att sälja och köpa secondhand. Belöningar för att handla via våra utvalda butiker och tjänster. Bättre för miljön, hälsan och din plånbok. Samla poäng och lås upp erbjudanden.
 • Vad är Raizemore?
  Raizemore är en plattform som belönar dig för att köpa och sälja secondhandprodukter samt för att handla via våra utvalda butiker och tjänster. Vårt mål är att göra det enklare och mer lönsamt att göra hållbara val för både planeten och din plånbok.
 • Hur fungerar Raizemore?
  Du blir belönad och samlar poäng varje gång du säljer eller handlar via någon utav våra partners. Vi letar dessutom kontinuerligt efter rabatter och erbjudanden så att du kan köpa mer hållbara produkter till bra priser i våra utvalda butiker.
 • Hur lång tid tar det innan jag får mina poäng?
  Poängen dyker upp på ditt Raizemore-konto inom 24 timmar efter att du har handlat eller sålt något via våra partners.
 • Hur kontaktar jag kundtjänst?
  För att kontakta kundtjänst, besök vår hemsida och klicka på "Kontakta oss". Vi finns här för att hjälpa dig med eventuella frågor eller problem.
 • Vilka typer av butiker och tjänster är utvalda av Raizemore?
  Vi har valt ut butiker och tjänster som erbjuder högkvalitativa produkter, hållbar tillverkning, kända varumärken, ekologiska produkter, och produkter som är bra för hälsan. Saknar du något i utbudet? Hör av dig till oss så gör vi allt vi kan för att lägga till.
 • Kan jag få poäng för tidigare köp/sälj?
  Ja, vi accepterar kvitton från köp och försäljningar som är upp till 12 månader gamla. Bra va?
 • Hur samlar jag poäng?
  Du samlar poäng genom att: Köpa eller sälja secondhand via våra samarbetspartners. Handla hos våra utvalda butiker och tjänster. Testa, det är enkelt att komma igång!
 • Vad innebär bonusnivåerna?
  För varje bonusnivå du når genom att samla poäng, får du extra belöningar och förmåner. Ju mer du handlar och säljer, desto fler poäng och belöningar kan du samla.
 • Kostar det något att använda Raizemore?
  Nej, att skapa och använda ett konto på Raizemore är helt kostnadsfritt för privatpersoner.
 • Hur kommer vi som förening igång?
  Ni registrerar er på Raizemore.com/forening och får ett mail med all information ni behöver för att börja tjäna pengar.
 • Hur sprider vi länken till tjänsten så att vi kan tjäna pengar?
  Ni får en unik länk och tillhörande QR-kod som går att sprida via sociala medier, mail, genom att visa upp er telefon eller med hjälp av våra flyers och affischer som ni får tillgång till. Alla som registrerar sig via er unika länk kommer att kunna tjäna pengar till föreningen/laget.
 • Kan vem som helst hjälpa till att sprida detta för vår förening?
  Ja, vem som helst kan hjälpa till att sprida er unika länk. Så länge personen registrerar sig via den så tjänar er förening pengar.
 • Kostar det något att komma igång?
  Nej, tjänsten är helt kostnadsfri.
 • Finns det något tak på ersättningen?
  Nej. idag finns det inget tak på hur mycket en förening kan tjäna. Det är helt upp till er och medlemmarna att sätta mål för vad ni vill uppnå.
 • Kan jag lägga in en bild, video eller gif?
  Ja. Följ de här stegen för att lägga till media: Gå in i appens inställningar Klicka på Hantera frågor Skapa eller välj den fråga du vill lägga media till När du redigerar ditt svar, klicka på video-, bild- eller gif-ikonen Lägg till media från ditt bibliotek och spara
 • Hur lägger jag till nya frågor och svar?
  Följ de här stegen: Klicka på 'Hantera frågor' Från översikten klickar du på 'Lägg till ny' och väljer 'Fråga och svar' Tilldela varje ny fråga en kategori Spara och publicera Du kan alltid redigera dina frågor och svar, ändra ordning på dem och välja andra kategorier.
 • Hur fungerar det?
  Efter att vi kurerat fram de varor som ni önskar sälja skickas varorna till ert lager. Detta gör det möjligt för er att sälja secondhand precis som ni gör med era vanliga varor och upplevelsen för era kunder blir precis lika bra. Varje vara som får premium-status (topp-skick) kan ni följa i vårt ordersystem så fort de registrerats. Ni kan därför redan i förväg skapa artiklar i ert system – antingen manuellt eller automatiskt via vår API-koppling till er. Vi tar även produktbilder som ni direkt kan använda på er egen site. Vi analyserar även kontinuerligt alla varor som cirkuleras och rapporterar avvikelser och trender.
 • Kostar det något?
  Det är helt kostnadsfritt att använda Raizemore. Du lämnar in dina varor om och när du själv vill. När dina varor mottagits och kontrollerats av någon av våra secondhand-partners får du en värdekod att använda hos handlaren som du valt.
 • Behöver jag vänta tills varan jag lämnat in blir såld?
  Nej! Fördelen med Raizemore är att du som användare får din ersättning så fort du skickat in varorna och dessa godkänts av en av våra logistik- eller secondhand-partners. Du behöver alltså aldrig vänta på att varorna du skickar in blir sålda. Du får din ersättning i form av värdecheck hos den handlare som du valt.
 • Varför ska jag lämna in varor jag inte använder?
  För fysiska produkter är oftast den enskilt största belastningen på jordens resurser när varan produceras. Att varor används effektivt genom hela sin livscykel är därför avgörande för en mer hållbar framtid. Raizemore gör det enkelt för dig att cirkulera varor så att de fortsätter användas om och om igen.
 • Hur fungerar det?
  Registrera dig med din mailadress via en inbjudningslänk från en av våra partners för att aktivera ditt Raizemore-konto. Du kan kostnadsfritt boka inlämning av dina varor och får i förväg veta exakt hur mycket du kommer att få i form av värdecheckar hos de partners du är registrerad hos.
 • Vilka varor kan du lämna in?
  Varje butik avgör vilka varumärken och varugruppen som kan cirkuleras. Vanligtvis kan du välja bland över 100 varumärken inom kläder, skor och väskor. Ladda upp dina varor genom att ta bild, välja varumärke och varugrupp så ser direkt hur mycket du får för varan om du väljer att lämna in den.
 • Behöver man lämna in sina varor om man registrerar sig?
  Du väljer själv om och när du vill lämna in något och det är helt kostnadsfritt för dig som privatkund.
 • Vad händer med mina varor som jag väljer att lämna in?
  Varor som du väljer att lämna in ska vara i säljbart skick och kommer att säljas vidare via secondhand-butiker som vi samarbetar med. Istället för att ta del av vinsten från försäljningen får du som lämnar in en värdecheck hos handlaren du valt. Du slipper allt det krångliga och får dessutom din värdecheck så fort dina varor mottagits. För varor som inte är i säljbart skick erhålls ingen värdecheck och varan skickas till välgörenhet (eller materialåtervinning) – inga varor skickas tillbaka. Vårt nätverk av second hand-partners säkerställer att dina varor hamnar på rätt ställe för att maximera dess livslängd.
 • Hur fungerar det?
  Efter att vi kurerat fram de varor som ni önskar sälja skickas varorna till ert lager. Detta gör det möjligt för er att sälja secondhand precis som ni gör med era vanliga varor och upplevelsen för era kunder blir precis lika bra. Varje vara som får premium-status (topp-skick) kan ni följa i vårt ordersystem så fort de registrerats. Ni kan därför redan i förväg skapa artiklar i ert system – antingen manuellt eller automatiskt via vår API-koppling till er. Vi tar även produktbilder som ni direkt kan använda på er egen site. Vi analyserar även kontinuerligt alla varor som cirkuleras och rapporterar avvikelser och trender.
 • Hur kan vi som e-handlare komma igång?
  Raizemore integrerar med er e-handelsplattform vilket möjliggör inläsning av all data för att tjänsten ska fungera. Ni får ett företagslogin som ni fyller i innan vi startar. Vi börjar med att testa den tekniska kopplingen mot er och om allt fungerar som det ska så går vi live med tjänsten. Ni kommunicerar till era kunder att cirkulera varor som de köpt via er men inte längre använder. Vi tar in varorna på vårt lager där dessa kontrolleras och graderas. Varor som ni själv vill sälja skickas till er och resterande säljer vi via olika secondhand-kanaler.
 • Vad ingår i hållbarhetsrapporteringen?
  Allt som flödar igenom Raizemore är spårbart. Detta är grunden i allt hållbarhetsarbete och möjliggör att i detalj räkna ut miljöbesparingen för varje enskild artikel (vad vi vet är vi ensamma om detta). Hållbarhetsrapporten skickas till er månadsvis och innehåller även statistik om antal varor som cirkulerats, vilka kategorier som presterar bäst samt skick på alla inlämnade varor. Vi har även ett nära samarbete med Sveriges ledande miljöexperter som granskat vår Hållbarhetsrapport. Har ni frågor om vår hållbarhetsrapport eller undrar mer övergripande om ert hållbarhetsarbete bokar vi gärna ett möte.
 • Är det lönsamt att som e-handlare börja sälja secondhand?
  Ja det är knäckfrågan ☺ Att som e-handlare själv utveckla en egen teknisk lösning med logistikhantering och support kostar en hel del och innebär en risk. Dessutom är skicket på varorna som kunderna skickar in en stor utmaning. Raizemore är en helhetslösning som sköter alla delar av kedjan. Då vi redan har en effektiv lösning för att ta in, sortera, gradera och hantera secondhandvaror så kan vi se till att vi endast kurerar fram ”lönsamma” varor till er secondhand-försäljning och resterande varor ser vi till att sälja via andra kanaler. Ni kan anpassa skick och varugrupper efter era behov.
 • Vad får era kunder för att de lämnar in varor?
  Ni som e-handlare bjuder era kunder på värdecheckar för inlämnade varor. Ni får själv bestämma nivån på ersättningen. Raizemore har automatisk inläsning och distribution av koderna så att kunden får tillgång till koden så fort varan är inlämnad och godkänd av en logistik/secondhand-partner (kunden behöver inte vänta på att varan blir såld). Varor som ej är i säljbart skick skickas till välgörenhet.
 • Månadsrapport
  Varje månad får ni som e-handlare en hållbarhetsrapport med både statistik om antal inlämningar, artiklar, varukategorier och givetvis den totala miljöbesparingen. Våra miljöberäkningar utgår från den senaste forskningen och välkända rapporter där referenser alltid ingår så att samtliga beräkningar kan verifieras. Kontakta oss så skickar vi en exempelrapport till er.
 • Hur fungerar Raizemore?
  Raizemore är en teknisk plattform dit vi kopplar e-handlare, logistikpartners och olika secondhand-aktörer. Raizemore integrerar med er e-handelsplattform och kan därmed läsa in produkt- och orderhistorik samt per automatik distribuera era värdekoder.
 • Kundsupport
  Raizemore erbjuder kundsupport till alla som använder webbtjänsten för inlämning av varor. Ni som e-handlare kan alltid hänvisa era kunder till vår support vid frågor eller synpunkter.
 • Logistik & transport
  Till Raizemore’s webbtjänst har en rad olika logistik- och secondhandpartners anslutit sig som ser till att era kunder kan lämna in sina varor på enklast möjliga sätt. Varken kunden eller ni som e-handlare behöver betala något rörande logistik och transport. Hela lösningen och kostnaden står Raizemore och våra partners för.
 • Integration med er e-handelsplattform
  Raizemore integrerar med olika e-handelsplattformar för inläsning av produkt- och orderdata så att tjänsten kan fungera korrekt. Har vi ännu inte integrerat med er plattform? Kontakta oss så ska vi se till att göra det – helt kostnadsfritt för er givetvis.
 • Hur lämnar era kunder in sina varor?
  När era kunder vill lämna in varor så kopplar Raizemore ihop inlämningsbokningen med rätt secondhand-aktör. Vid inlämning av kläder skickas en påse till kunden som lämnas in på närmaste postombud. För större varor, som möbler, hämtas varorna av en logistik/secondhand-aktör som arbetar med just möbler. Ni som e-handlare behöver aldrig tänka på eller hantera någon logistik.
 • Hur funkar det?
  Som en Premium partner så marknadsför ni tjänsten till era kunder/användare och som tack belönar dem med en rabatt att handla hos er. Ni sponsrar alltså återbruk och hållbar konsumtion samtidigt som era kunder får ett mervärde som gör att de fortsätter att handla hos er. Ni står för rabatten och väljer den helt fritt (exempelvis 20% rabatt, 300 kr osv).
 • Hur mycket kostar det att bli en Premium partner?
  För tillfället är det kostnadsfritt att ansluta er som Premium partner.
 • Hur kommer vi igång som Premium partner?
  Fyll i ansökan för ert företag via denna sida för att påbörja registreringen som Premium partner. Alla ansökningar hanteras löpande och tar vanligtvis 1–3 arbetsdagar för beslut. Vi kan komma att fråga om kompletterande uppgifter.
 • Vad ni behöver göra
  Som Premium partner kommunicerar ni möjligheten att återbruka och bli belönad till era kunder och besökare. - Skapar en webbsida med information (vi förser er med en textmall) om hur det fungerar. - Vi skapar en unik invitesida till er som ni länkar till (alla som fyller i sin epost via er invitesida blir anslutna till er – ni kan alltså på detta sätt även driva in nya kunder). - Ni skickar nyhetsbrev och använder sociala medier för att nå ut till era kunder. - Resten sköter Raizemore, ni kan vara igång redan inom en vecka.
 • Folk säljer hos en rad olika secondhand-butiker, varför skulle de välja Raizemore?
  Det bästa med Raizemore är att vi har samlat ihop populära secondhand-aktörer på marknaden. Det innebär att man kan fortsätta att använda sin favorit-aktör och samtidigt bli belönad. I tjänsten hittar man exempelvis Tradera, Sellpy, Vinted, Refurbly, Swappie, Mjuk och A Retro Tale.
 • Vad krävs för att bli en Premium partner?
  Raizemore vill främja handeln av kvalitetsvaror, tjänster som inte uppmuntrar till onödig konsumtion samt återbruk av varor. Uppfyller ert företag dessa villkor? - Säljer främst kvalitetsvaror - Affärsidén är inte lågpris / lågkvalitativa varor - Säljer inte ”fast fashion” (kläder) - Arbetar aktivt för att förbättra värdekedjan som berör er verksamhet (tillverkning, distribution, produkter osv) Raizemore baserar sin bedömning utifrån en helhetsbild och värdesätter kontinuerlig förbättring (inom hållbart företagande/produkter).
 • Varför bli en Premium partner?
  Fler och fler kunder kräver att företagen de handlar hos arbetar hållbart och säljer hållbara produkter. Samtidigt växer secondhand i snabb takt vilket är superbra för att få fler att återbruka varor, men samtidigt drabbar det företagen som oftast ser en försvagad försäljning. Raizemore knyter ihop det bästa av båda världar – En superenkel lösning inom hållbarhet för era kunder som samtidigt skapar incitament för att de ska komma tillbaka till er nästa gång kunden vill köpa produkter inom det sortiment som ni erbjuder.
bottom of page