top of page

Odd Molly ökar sitt hållbarhetsarbete tillsammans med Raizemore

Vi välkomnar Odd Molly som ny kund.


Modemärket Odd Molly har kört igång på Raizemores cirkulära plattform (Raizemore Repurpose) och resan har minst sagt börjat bra.


Redan efter några månader har plagg cirkulerats och sålts via secondhand-kanaler motsvarade en besparing på 1000 kg koldioxid och 2.900.000 liter vatten (räknat med metoden ”Water Scarcity Impact” enligt Mistra Future Fashion Report 2019:05).


Det är superkul att Odd Molly satsar på hållbarhetsåtgärder och väljer att arbeta med oss – säger Jason McMillion, VD för Raizemore. Tjänsten för att cirkulera sina tidigare köp har mottagits över förväntan av kunderna där 45% utav alla som cirkulerat, redan cirkulerat upprepade gånger. (Se bilden längst nere på sidan för fler konverteringssiffror.)


Raizemore gör det enkelt för kunderna att cirkulera varor och lika enkelt för e-handlaren att ansluta sig till tjänsten. Raizemore skapar en teknisk integration med e-handlarens plattform för att automatisera flöden och skapa spårbarhet för alla varor som köps nya tills att de cirkuleras.


En skillnad med Raizemore jämfört med andra tjänster är det omfattande system med teknik och logistik som möjliggör att varor säljs via den kanal som bäst lämpar sig för just den specifika varan. Detta skapar ett effektivt flöde där e-handlaren kan maximera mängden varor som cirkuleras utan att vara beroende på att antingen själv sälja stora mängder secondhand eller någon enstaka secondhand-aktör. Varor säljs via multipla kanaler vilket både är resurseffektivt och tillåter stora volymer att strömma igenom.


Välkommen till Raizemore :)


Har du frågor om Raizemore Repurpose eller om inlägget?

Skicka ett mail till Jason McMillion: jason @ raizemore com.

Case Odd Mollybottom of page